Zomervakantie 2016: Mull en de Treshnish isles

Een van de redenen waarom we naar de westkust van Schotland zijn geweest, was om een trip naar de Treshnish isles, en dan met name naar Lunga, te maken. Op Lunga is een grote kolonie Puffins (Papegaaiduikers) waar je “op visite” mag komen.  De trips hiernaartoe vertrekken allemaal vanaf Mull, dus we moesten eerst met de ferry van Oban naar Mull en toen met de bus naar Tobermory waar onze boot zou vertrekken. We zouden eerst woensdag gaan, maar toen we zagen dat dinsdag een mooie zonnige dag zou gaan worden, hebben we de trip een dag kunnen verplaatsen.

Met zo’n 55 passagiers vertrokken we vanuit Tobermory om eerst in Kilchoan nog een gezin op te pikken. Na een uurtje op zee, kwamen we bij de Treshnish isles. Eerst zagen we nog een grote zeehonden kolonie en toen kwamen aan bij Lunga. Even klauteren over de grote rotsen op het strand en toen naar de Puffins. Wat zijn dat leuke vogels, een beetje een kruising tussen een pinguin en een papegaai. Omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben op de eilanden, behalve de meeuwen, zijn ze erg tam en makkelijk benaderbaar. We hebben dan ook 2 uur lang genoten van deze diertjes en het fantastische uitzicht.

Daarna zijn we naar het eiland Staffa gegaan, een wonderlijk gezicht dit door lava gevormd eiland. Na een uurtje op het eiland zijn we weer terug gevaren en konden we nog even het plaatsje Tobermory met zijn gekleurde huisje bekijken voordat we weer met de bus terugreden naar de ferry naar Oban.

0 antwoorden op “Zomervakantie 2016: Mull en de Treshnish isles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *