Oude stadjes; Antwerpen (B)

Marien mocht figureren in een  film waarvoor scenes werden opgenomen in een mooi oud theater in Antwerpen. Een mooie gelegenheid om daar meteen een weekeindje weg van te maken, ook omdat de opnames tot middernacht zouden duren. Een hotel was dan wel zo handig. Ik had een vouwfietsje meegenomen zodat ik gedurende de dag mij makkelijk door de stad kon bewegen om overal foto’s te maken.

Omdat ons hotel bij het Centraal station in de buurt lag, ben ik daar begonnen met fotograferen. Wat een mooie entree is dat. Naast het station ligt meteen de Zoo met de mooie mozaiken op de pilaren bij de ingang.  Ik ben daarna lopend de omgeving gaan verkennen en kwam oa in een klein botanisch parkje uit en natuurlijk stond er een dikke Ferarri (en een wachtrij kijkers) bij de Louis Vutton winkel.

Daarna mijn vouwfietjes opgehaald en de bezienswaardigheden bekeken die wat verder weg lagen, zoals de Grote Markt en omgeving, Het Steen, het Begijnenhofje en de Sint-Anna tunnel. Door deze tunnel ben ik ’s avonds naar de overkant van de Schelde gereden om de skyline van Antwerpen in het blauwe uurtje te fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *