Eifel; 1-Vogelsang en Wollseifen

In de laatste week van september zijn we een midweekje naar de Eifel in Duitsland geweest, We hadden een huisje gehuurd op het Roompot vakantiepark Kronenburger See. In dit eerste deel de foto’s van ons bezoek aan Vogelsanf en Wollseifen in het Nationalpark Eifel.

Beide plekken hebben een oorlogshistorie. Vogelsang was voor de tweede wereldoorlog een opleidingskamp voor de NSDAP en tijdens de oorlog een kazerne voor de Wehrmacht. Tegenwoordig is het een museum en Bezoekerscentrum. Vanwege de voormalige bestemmingen, zie je nog veel Nazi beelden in de omgeving.

Na de oorlog is het door de geallieerden gebruikt als militair oefengebied. Dat zie nog goed terug in het inmiddels verdwenen dorp Wollseifen. Dit dorp is aan het einde van de oorlog zwaargetroffen door bombardementen en net toen het weer was opgebouwd, werd het op last van de Britse militairen geevacueerd om er een oefengebied van te maken. Tegenwoordig zie je voornamelijk moderne oefenhuizen, maar ook nog enkele oude gebouwen zoals de kerk en de school (een klein museum). Je kan alleen te voet naar dit dorp lopen door een mooi bos.

Bij Vogelsang is ook nog een fotogenieke hangbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *